Агенција за акредитацију здравствених установа Србије

Agencija za akreditaciju zdravstvenih ustanova srbije

ДОДЕЛА СЕРТИФИКАТА О АКРЕДИТАЦИЈИ, 26. ДЕЦЕМБАР 2011. ГОДИНЕ

У Дому здравља Савски венац 26. децембра 2011. године одржана је свечана додела сертификата о акредитацији болницама и домовима здравља који су успешно завршили поступак акредитације у оквиру пројеката Министарства здравља Републике Србије „Пружање унапређених услуга на локалном нивоу“- DILS и ”Развој здравства Србије – додатно финансирање“ који се финансирају из кредита Светске банке.

         

У уводном излагању присутнима су се обратили координатор за квалитет пројеката Министарства здравља Републике Србије „Пружање унапређених услуга на локалном нивоу“- DILS и ”Развој здравства Србије – додатно финансирање“ др Драгана Атанасијевић и директорка Агенције за акредитацију здравствених установа Србије др Снежана Манић.

Директор Дома здравља „Свети Ђорђе“ Топола др Горан Ђорђевић и координатор за акредитацију Клиничког центра Крагујевац Проф. др Слободан Јанковић  поделили су са присутнима искуства из процеса акредитације.

         

Сертификати о акредитацији уручени су представницима следећих здравствених установа: Клинички центар Србије – Гинеколошко акушерска клиника, Институт за здравствену заштиту мајке и детета „Др Вукан Чупић“, Клинички центар Крагујевац, Опште болницe Лесковац, Јагодина, Шабац, Смедеревска Паланка и Дом здравља Димитровград, Кладово, Лебане, Лучани, Нови Пазар, Рума, Сјеница, Топола, Велика Плана и Власотинце.

Сертификати о акредитацији додељени су и здравственим установама које су током 2010. године у оквиру  пројекта „Подршка Агенцији за акредитацију здравствених установа Србије“ који је финансирала ЕУ учествовале у пилотирању поступка акредитације. Током 2011. у овим установама формално је спроведена акредитацији у циљу издавања серфитиката о акредитацији, а у складу са Правилником о акредитацији здравствених установа.  Сертификати о акредитацији уручени су представницима Дома здравља Лесковац, Опште болнице Зрењанин, Опште болнице Bel Medic и Заводa за лабораторијску дијагностику BioMedica.

         

Контакт тел: 011-7151-722, факс: 011-7151-724, е-маил: office@azus.gov.rs