Агенција за акредитацију здравствених установа Србије

Agencija za akreditaciju zdravstvenih ustanova srbije

СВЕЧАНО ОТВОРЕН РЕГИОНАЛНИ ЗДРАВСТВЕНИ РАЗВОЈНИ ЦЕНТАР ЗА АКРЕДИТАЦИЈУ И КОНТИНУИРАНО УНАПРЕЂЕЊЕ КВАЛИТЕТА ЗДРАВСТВЕНЕ ЗАШТИТЕ ЗДРАВСТВЕНЕ МРЕЖЕ ЈУГОИСТОЧНЕ ЕВРОПЕ, 4. ОКТОБАР 2012.

Регионални здравствени развојни центар за акредитацију и континуирано унапређење квалитета здравствене заштите Здравствене мреже Југоисточне Европе, у оквиру Агенције за акредитацију здравствених установа Србије, свечано је отворен на конференцији која је 4. октобра одржана у Београду.

Центар је отворила проф. др Славица Ђукић-Дејановић, министарка здравља Републике Србије. У обраћању присутнима она је истакла да ће радом РЗРЦ за акредитацију и континуирано унапређење квалитета здравствене заштите Здравствене мреже Југоисточне Европе у читавом региону бити осигурана база за унапређивање здравствених услуга.

              

Успостављање Регионалних развојних здравствених центара гарантује одрживост и дугорочност програма сарадње у развоју и унапређењу здравља, у чему помаже размена искустава и добре праксе, усклађивање стандарда и успостављање смерница рада прихватљивих за све земље чланице Здравствене мреже, нагласила је министарка.

Скупу су се обратили др Горан Черкез, председник Извршног одбора Здравствене мреже Југоисточне Европе, Нанд Шани, представник Савета за регионалну сарадњу, Антје Ротемунд, шеф канцеларије Савета Европе у Србији, Лу Брефор, шеф канцеларије Светске банке у Србији и др Дорит Ницан Калуски, шеф канцеларије Светске здравствене организације у Србији. Конференцији је присуствовао и амбасадор Венсан Дежер, шеф Делегације Европске уније у Србији. У наставку конференције говориле су Снежана Чичевалиева, представник СЗО у Здравственој мрежи Југоисточне Европе, Канцеларија СЗО/Европа и др Снежана Манић, директор АЗУС-а.

              

Скупу у Београду присуствовали су национални здравствени координатори Здравствене мреже Југоисточне Европе, национални координатори за РЗРЦ за акредитацију и континуирано унапређење квалитета здравствене заштите и експерти за област акредитације из сваке земље чланице.

Скуп је одржан у организацији Министарства здравља Републике Србије и Агенције за акредитацију здравствених установа Србије, уз подршку Светске здравствене организације.

Контакт тел: 011-7151-722, факс: 011-7151-724, е-маил: office@azus.gov.rs