Агенција за акредитацију здравствених установа Србије

Agencija za akreditaciju zdravstvenih ustanova srbije

Агенција за акредитацију здравствених установа Србије 13. децембра 2018. године у „Сава Центру“ са око 500 званица обележила десет година од оснивања

У четвртак 13. децембра 2018. године у „Сава Центру“ око 500 званица окупило се поводом обележавања десет година од оснивања Агенције за акредитацију здравствених установа Србије.

Обележавање овог значајног јубилеја својим присуством увеличали су у највећем броју представници акредитованих здравствених установа, спољашњи оцењивачи АЗУС-а, неакредитоване здравствене установе, представници релевантних установа из здравственог сектора, као што су струковне коморе и удружења (Лeкaрскa кoмoрa Србије, Српско лекарско друштво, Фармацеутска комора Србије, Комора биохемичара Србије, Друштво биохемичара Србије, Комора медицинских сестара и техничара Србије, Комора здравствених установа Србије), Институт за јавно здравље Србије „др Милан Јовановић Батут“, Секретаријат за здравство града Београда, УНИЦЕФ, Акредитационо тело Србије, Aсoциjaциja привaтних здрaвствeних устaнoвa. Одржана конференција имала је регионални карактер и окупила је директоре и представнике Агенција за акредитацију и квалитет из Федерације БиХ, Републике Српске, Хрватске и Македоније. Скуп је својим присуством подржала и директорка Секретаријата Здравствене мреже југоисточне Европе, др Мира Јовановски Дашић.

IMG_1452   IMG_1462

IMG_1464   IMG_1476

Испред АЗУС-а учеснике скупа поздравио је директор Владимир Арсеновић, и у свом излагању истакао значај и допринос акредитације за унапређење квалитета рада здравствених установа и безбедност пацијента. Он је такође указао на будуће кораке АЗУС-а који се првенствено односе на ревизију постојећих стандарда за акредитацију, затим израду нових сетова стандарда, припрему АЗУС-а за акредитацију код ИСКВА организације и припрему за акредитацију приватне праксе.

IMG_1480   IMG_1469

IMG_1482   IMG_1485

Поред директора АЗУС-а присутним званицама обратили су се и директори и представници Агенција за акредитацију и квалитет из Федерације БиХ Ахмед Ново, Републике Српске Данијела Ђерић, Хрватске Нина Бончић Мијатовић и Македоније Анте Попоски и том приликом честитали јубилеј АЗУС-у и представили рад својих Агенција. Такође, на скупу је говорила и директорка Секретаријата Здравствене мреже југоисточне Европе, др Мира Јовановски Дашић.

IMG_1489   IMG_1492

IMG_1496   IMG_1509

На крају скупа директор АЗУС-а je за успешан рад и професионалну сарадњу доделио захвалнице спољашњим оцењивачима АЗУС-а који више неће бити ангажовани са Листе спољашњих оцењивача АЗУС-а због окончања професионалне каријере у здравству одласком у пензију.

Више слика са овог скупа можете погледати и преузети кликом на овај линк.

 

Контакт тел: 011-7151-722, факс: 011-7151-724, е-маил: office@azus.gov.rs