Агенција за акредитацију здравствених установа Србије

Agencija za akreditaciju zdravstvenih ustanova srbije

АЗУС ДОДЕЛИО СЕРТИФИКАТЕ НОВИМ СПОЉАШЊИМ ОЦЕЊИВАЧИМА И ОДРЖАО САСТАНАК СА РЕГИОНАЛНИМ АГЕНЦИЈАМА

Дана 31. октобра 2017. године у Клубу посланика у Београду АЗУС је организовао Конференцију поводом свечане доделе сертификата за 99 нових едукованих спољашњих оцењивача АЗУС-а.

У официјелном делу Конференције, презентовани су сви детаљи у вези реализоване едукације спољашњих оцењивача, од расписивања Конкурса 3. марта 2017. године до завршетка практичног дела едукације 24. септембра 2017. године. Након тога присутнима се обратила помоћница Министра здравља др Весна Књегињић из Сектора за јавно здравље и програмску здравствену заштиту Министарства здравља. Учеснике Конференције поздравио је и директор АЗУС-а Владимир Арсеновић који је у свом излагању навео досадашње резултате АЗУС-а и напоменуо битне аспекте акредитације и улогу спољашњих оцењивача у реализацији процеса акредитације. Истакао је и бенефите које је АЗУС и целокупан здравствени систем Републике Србије добио едукацијом нових спољашњих оцењивача.

IMG_1297  IMG_1304

viber image-9  IMG_1306

У свечаном делу Конференције директор АЗУС-а доделио је Сертификате о стеченом звању спољашњег оцењивача АЗУС-а новим спољашњим оцењивачима, након чега је уприличен коктел за све учеснике Конференције.

Овој Конференцији присуствовали су и уважени гости АЗУС-а: директор Стоматолошке коморе Србије Проф. др Витомир Константиновић, директорка Коморе биохемичара Србије Прим. др сц.мед. Славица Цимбаљевић, директорка Фармацеутске коморе Србије Др сци.мед. Светлана Стојков, помоћник директора Лекарске коморе Србије Спец. др мед. Миодраг Станић, директорка Коморе медицинских сестара и техничара Србије Радмила Угрица, госпођа Снежана Рашић Ђорђевић из Коморе здравствених установа Србије, председница Скупштине Асоцијације приватних здравствених установа и приватних пракси Србије др Драгана Милутиновић, координатор у Канцеларији Светске здравствене организације у Србији др Предраг Животић, из Акредитационог тела Србије др Љубинка Глигић, чланови Управног одбора АЗУС-а, као и предавачи АЗУС-а који су учествовали у едукацији спољашњих оцењивача.

IMG_1292  IMG_1290

Конференцији су са својим сарадницима присуствовали и директори регионалних агенција за акредитацију: др Ахмед Ново, Федерација БиХ – Босна и Херцеговина, др Савка Симић-Штрбац уместо директора др Синише Стевића, Република Српска – Босна и Херцеговина, Нина Бончић Мијатовић – Хрватска и др Анте Попоски – Македонија.

Са представницима регионалних агенција АЗУС је организовао радни састанак на тему „Перспективе акредитације и размене кадрова у региону“ где су у првој сесији, пре Конференције, размењена досадашња искуства и презентован је тренутни пресек стања акредитационих процеса у свакој од регионалних агенција. У раду ове сесије учествовала је и чланица УО АЗУС-а др сци.мед. Светлана Стојков. У другој сесији, након завршетка Конференције, размотрени су могући модели сарадње регионалних агенција која би подразумевала и размену кадрова, како због додатне едукације, тако и због стицања нових искустава. Договорена је и израда заједничке платформе будућег деловања регионалних агенција за акредитацију које су учествовале у раду овог састанка.

IMG_1250 IMG_1247 IMG_1246

IMG_1412 IMG_1433

 

Контакт тел: 011-7151-722, факс: 011-7151-724, е-маил: office@azus.gov.rs