Агенција за акредитацију здравствених установа Србије

Agencija za akreditaciju zdravstvenih ustanova srbije

АЗУС НА СЕДМОМ СИМПОЗИЈУМУ ДОМОВА ЗДРАВЉА

Седми сусрет Домова здравља одржан је у хотелу “Палисад” на Златибору од 31. марта до 2. априла 2023. године и окупио је велики број здравствених радника. Овогодишње теме биле су гојазност, дијабетес и инсулинска резистенција. Домаћин овог симпозијума био је Дом здравља Горњи Милановац.

Овогодишњи симпозијум отворио је државни секретар Министарства здравља Проф. др Александар Стефоски, а на симпозијуму је присуствовало 70 установа и више од 200 учесника, што говори о значају и важности оваквих скупова.

Директор АЗУС-а Владимир Арсеновић присуствовао је првом дану овог симпозијума као један од уводних предавача и том приликом је презентовао поступак акредитације здравствених установа у Републици Србији и истакао значај акредитације установа на свим нивоима здравствене заштите у циљу континуираног унапређења квалитета пружања здравствених услуга и безбедности пацијената. Такође, представио је поступак акредитације, значај и предности акредитованих установа, као и будуће правце и трендове развоја акредитације у Републици Србији уз компарацију са тренутним стањем броја акредитованих државних и приватних здравствених установа и приватних пракси.

 

Контакт тел: 011-7151-722, факс: 011-7151-724, е-маил: office@azus.gov.rs