Агенција за акредитацију здравствених установа Србије

Agencija za akreditaciju zdravstvenih ustanova srbije

АЗУС У ПАНЧЕВУ НА КОНФЕРЕНЦИЈИ „УНАПРЕЂЕЊЕ КВАЛИТЕТА ЗДРАВСТВЕНЕ ЗАШТИТЕ У ДОМОВИМА ЗДРАВЉА ЈУЖНОБАНАТСКОГ ОКРУГА“

Дана 27. марта 2017. године у просторијама града Панчева одржана је Конференција „Унапређење квалитета здравствене заштите у домовима здравља Јужнобанатског округа“. Конференцији су присуствовали државни секретар Министарства здравља Републике Србије, директор АЗУС-а, као и представници Јужнобанатског округа, локалне самоуправе града Панчева и свих општина и здравствених установа из овог округа.

Sertifikat (17) Sertifikat (29)

Sertifikat (37) Sertifikat (33)

Конференцију је отворила Начелница Јужнобанатског округа Данијела Лончар, а затим су се присутнима обратили државни секретар Министарства здравља Проф. др Берислав Векић и градоначелник града Панчева Саша Павлов. У овим обраћањима истакнуте су важност нове акредитације Дома здравља Панчево, активности Министарства здравља у последњем периоду, као и добра сарадња Дома здравља Панчево и локалне самоуправе.

Sertifikat (38) Sertifikat (40 crop2) Sertifikat (44crop2)

У наредном делу Конференције директор АЗУС-а Владимир Арсеновић је у петнаестоминутној презентацији представио основе, суштину и перспективе акредитационог процеса који се спроводи у здравственом систему Републике Србије, као и досадашњи рад и улогу АЗУС-а и будуће правце активности АЗУС-а.

Sertifikat (47) Sertifikat (52)

На крају Конференције презентацију је одржала директорка Дома здравља Панчево др Данијела Ристовски Корниц која је представила рад Дома здравља Панчево, као и стање овог дома здравља пре и после спроведених поступака акредитације и реакредитације, где је апострофирала и сва позитивна искуства добијена из процеса акредитације.

Sertifikat (9) Sertifikat (4)

Након тога, Проф. др Берислав Векић и Владимир Арсеновић свечано су уручили директорки Дома здравља Панчево Сертификат о стеченој акредитацији који важи наредних 7 година. Дом здравља Панчево је у процесу реакредитације добио највише оцене за испуњеност критеријума акредитацијских стандарда из области здравствене заштите одраслог становништва, здравствене заштите жена, здравствене заштите деце и школске деце, поливалентне патронаже, радиолошке и лабораторијске дијагностике, животне средине, људских ресурса, управљања информацијама, руковођења и управљања.

Sertifikat (20) Sertifikat (22)

 

 

Контакт тел: 011-7151-722, факс: 011-7151-724, е-маил: office@azus.gov.rs