Агенција за акредитацију здравствених установа Србије

Agencija za akreditaciju zdravstvenih ustanova srbije

ДОДЕЉЕНИ СЕРТИФИКАТИ О АКРЕДИТАЦИЈИ, 23. ДЕЦЕМБАР 2013. ГОДИНЕ

На свечаном скупу који је 23. децембра 2013. године одржан у Клубу посланика у Београду, додељени су сертификати о акредитацији домовима здравља у којима је у оквиру пројекта Министарства здравља Републике Србије и Светске банке „Пружање унапређених услуга на локалном нивоу“- DILS спроведен поступак спољашњег оцењивања у периоду септембар – децембар 2013. године.

IMG_0490     IMG_0489

Министарка здравља, проф. Славица Ђукић Дејановић, предстваницима домова здравља је уручила сертификате о акредитацији. Сертификати су уручени представницима 37 домова здравља: ДЗ Јагодина, ДЗ Куршумлија, ДЗ Сремска Митровица, ДЗ Палилула, ДЗ Смедеревска Паланка, ДЗ Алексинац, ДЗ Петровац на Млави, ДЗ Нова Варош, ДЗ Бољевац, ДЗ Крушевац, ДЗ Пријепоље, ДЗ Мајданпек, ДЗ Богатић, ДЗ Бела Црква, ДЗ Ражањ, ДЗ Пожаревац, ДЗ Гаџин Хан, ДЗ Бајина Башта, ДЗ Брус, ДЗ Лапово, ДЗ Панчево, Завод за здравствену заштиту студената, ДЗ Чукарца, ДЗ Бачки Петровац, ДЗ Рача, ДЗ Мали Зворник, ДЗ Лозница, ДЗ Мерошина, ДЗ Ћуприја, ДЗ Нови Пазар, ДЗ Прибој, ДЗ Врњачка Бања, ДЗ Медвеђа, ДЗ Житиште, ДЗ Вршац, ДЗ Жагубица, ДЗ Књажевац, ДЗ Аранђеловац. Поред наведених домова здравља сертификат је уручен и Заводу за здравствену заштиту студената Београд, који је такође успешно завршио поступак акредитације у оквиру пројекта. Овом приликом сертификат је уручен и Заводу за биоциде и медицинску екологију, који је самоиницијативно ушао у поступак акредитације и остварио најбоље резулатате.

IMG_0502     IMG_0493

Поред министарке  свечаној додели сертификата присуствовали су и државни секретар проф. др Берислав Векић и помоћници прим. др Зоран Ковачевић и др Небојша Јокић.

Од укупно 37 домова здравља, три су добила акредитацију на 7 година, 31 установа на 3 године и 4 установе је добило акредитацију на годину дана.

Присутним званицама обратили су се  директорка Агенције за акредитацију здравствених установа Србије, др Снежана Манић, представници пројекта „Пружање унапређених услуга на локалном нивоу“- DILS и директори домова здравља Нова Варош и Крушевац, који су приказали резултате остварене током поступка самооцењивања установа и истакли важност акредитације у погледу подизања свести о значају унапређења квалитета рада запослених и безбедности пацијента.

IMG_0508     IMG_0505

Контакт тел: 011-7151-722, факс: 011-7151-724, е-маил: office@azus.gov.rs