Агенција за акредитацију здравствених установа Србије

Agencija za akreditaciju zdravstvenih ustanova srbije

КОНФЕРЕНЦИЈА: ПРЕДСТАВЉАЊЕ АКРЕДИТАЦИОНИХ СТАНДАРДА ЗА ОБЛАСТ СТОМАТОЛОШКЕ ЗДРАВСТВЕНЕ ЗАШТИТЕ И ПИЛОТ ПРОЈЕКТА АКРЕДИТАЦИЈЕ ИЗАБРАНИХ ЗДРАВСТВЕНИХ УСТАНОВА У КОЈИМА СУ ПРИМЕЊЕНИ СТАНДАРДИ ЗА ОБЛАСТ СТОМАТОЛОШКЕ ЗДРАВСТВЕНЕ ЗАШТИТЕ

Дана 2. новембра 2016. године одржана је Конференција на којој су представљени акредитациони стандарди из области стоматолошке здравствене заштите које је усвојио Управни одбор Агенције. Након усвајања текста ових стандарда од Владе Републике Србије, стандарди из области стоматолошке здравствене заштите добиће статус националних стандарда за акредитацију. На Конференцији су приказани и резултати пилотирања ових стандарда у изабраним здравственим установама. Конференција  је одржана у просторијама ДЗ Савски венац у Београду са почетком у 10.30 часова.

img_1198

Конференцију је отворио вд директор Агенције за акредитацију здравствених установа Србије господин Владимир Арсеновић који је објаснио предности и сврху акредитационих стандарда за област стоматолошке здравствене заштите, након чега се присутнима обратио и државни секретар Министарства здравља др Мехо Махмутовић.

img_1179 img_1181

Акредитационе стандарде за област стоматолошке здравствене заштите презентирала је Председница Радне Групе Агенције за израду стандарда за област стоматолошке здравствене заштите прим. др сци. Јасмина Текић.

img_1189

Након тога, у свечаном делу Конференције, др Мехо Махмутовић доделио је Сертификате здравственим установама у којима су пилотирани акредитациони стандарди за област стоматолошке здравствене заштите и то за: Клинику за стоматологију Ниш, Клинику за стоматологију Војводине, Дом здравља Зајечар и Medigroup – Дом здравља „др Ристић“.

img_1196 img_1195

img_1197 img_1194

У другом делу Конференције, представници здравствених установа у којима су пилотирани стандарди за област стоматолошке здравствене заштите, проф. др Љиљана Кесић, доц. др Сања Вујков, вмс Милијана Виденовић и др Олга Хаџић, у својим презентацијама су истакли искуства здравствених установа у пилотирању ових стандарда, као и предности и значај који су остварили кроз процес пилотирања ових стандарда.

img_1213 img_1215

img_1219 img_1224

Конференцији су, уз представнике референтних установа за ову област здравствене заштите, присуствовали и Помоћница Министра здравља за Сектор за организацију здравствене службе госпођа Мирјана Ћирић са сарадницима, као и домаћин ове Конференције директорка ДЗ Савски венац др Дубравка Миљуш.

img_1185 img_1186

Контакт тел: 011-7151-722, факс: 011-7151-724, е-маил: office@azus.gov.rs