Агенција за акредитацију здравствених установа Србије

Agencija za akreditaciju zdravstvenih ustanova srbije

МОТОВУНСКА ЛЕТЊА ШКОЛА УНАПРЕЂЕЊА ЗДРАВЉА

У периоду од 4.-6.јуна 2013.године, одржана је Мотовунска Летња школа унапређења здравља. Течају под називом: БОЛНИЧКИ СУСТАВ У 21. СТОЉЕЋУ – РУКОВОЂЕЊЕ, УЧИНКОВИТОСТ, КВАЛИТЕТА, присуствовале су директорка Агенције/РЗЦР др Снежана Манић и Марија Митић, виши стручни сарадник за акредитационе стандарде, државни секретар Министрства здравља др Симо Вуковић и др Милена Васић, Институт за јавно здравље Србије „др Милан Јовановић Батут“. Најзначајније теме које су овим течајем отворене су: потстицање квалитета у здравственој заштити, јачање управљачких капацитета у здравственим установама, јачање и боље коришћење људских ресурса у здравству, реорганизација система и деловања болница и њихова сарадња с другим деловима система здравства и локаном/регионалном заједницом.

Др Снежана Манић је водила сесију под називом: “Квалитет и акредитација у здравству“, кроз коју је представила рад Агенције за акредитацију здравствених установа Србије, начин израде и развијања стандрада за акредитацију, са освртом на програме акредитације заступљене у земљама чланицама Европске Уније и осталим Европским земљама. Кроз пример добре праксе једне акредитоване болнице у Србији показано је унапређење квалитета рада, повећање безбедности пацијента, као и повећање задовољства и пацијената и запослених у тој болници.

Директори и водитељи програма били су: Проф. сц. мед Селма Шогорић и др Александар Џакула, Школа народног здравља „Андрија Штампар“, Медицински факултет Свеучилишта у Загребу и маг. Лука Вончина, Министарство здравља Републике Хрватске, а полазници течаја били су руководиоци у систему здравства, преставници Министарства здравља, ХЗЗО и жупских самоуправа.

Motovunphoto1     Motovunphoto2

Контакт тел: 011-7151-722, факс: 011-7151-724, е-маил: office@azus.gov.rs