Агенција за акредитацију здравствених установа Србије

Agencija za akreditaciju zdravstvenih ustanova srbije

ОДРЖАНА ДВОДНЕВНА РАДИОНИЦА: АКРЕДИТАЦИЈА КЛИНИЧКИХ И КЛИНИЧКО-БОЛНИЧКИХ ЦЕНТАРА, 15. и 16. април 2010. године

Дводневна радионица за „Акредитацију клиничких и клиничко-болничких центара“ одржана је 15. и 16. априла 2010. године у хотелу „М“ у Београду.

Након уводне речи Анет Катраве (Annette Katrava), вођа пројекта „Подршка Агенцији за акредитацију здравствених установа Србије“, ЕПОС, др Снежана Манић директор АЗУС-а представила је досадашње резултата рада Агенције.


Г-ђа Елма Хајдеман (Elma Heidemann), експерт за континуирано унапређење квалитета, ЕПОС учесницима радионице презентовала је стандарде за лечење пацијента и за клиничку подршку. Према смерницама г-ђе Хајдеман учесници радионице поделили су се у мање групе и кроз дискусију разматрали применљивост стандарда у здравственим установама у којима су запослени.

Другог дана радионице након презентације г-ђе Хајдеман о стандардима за неклиничку подршку (животна средина, људски ресурси и управљање информацијама) учесници су радили по истом принципу као и претходног дана.


На крају дводневне радионице на основу повратних информација добијених од учесника радионице закључке су изнели др Манић и Анет Катрава. Општи закључак је да је већину стандарда могуће применити у здравственим установама и поред наведених проблема везаних за недостатак финансијских средстава и вођењa документације.

Контакт тел: 011-7151-722, факс: 011-7151-724, е-маил: office@azus.gov.rs