Агенција за акредитацију здравствених установа Србије

Agencija za akreditaciju zdravstvenih ustanova srbije

ОДРЖАНА РАДИОНИЦА О КВАЛИТЕТУ ЗДРАВСТВЕНЕ ЗАШТИТЕ И АКРЕДИТАЦИЈИ У ЗЕМЉАМА ЈУГОИСТОЧНЕ ЕВРОПЕ, 16. МАРТ 2011. ГОДИНЕ

Радионица на тему квалитета здравствене заштите и акредитације у земљама југоисточне Европе одржана је 16. марта 2011. године у хотелу „М“. Радионица је организована кроз сарадњу Пројекта Министарства здравља који финансира Светска банка и Пројекта финансираног средствима Европске Уније. Уводна излагања одржали су доц. др Невена Карановић, државни секретар Министарства здравља, г-ђа Анет Катрава, вођа пројектног тима „Подршка Агенцији за акредитацију здравствених установа Србије“, г-дин Саша Рикановић, директор пројекта „ДИЛС“ и „РЗС-ДФ“ и др Снежана Манић, директорка Агенције за акредитацију здравствених установа Србије.

Радионица је организована са циљем да се размотри садашња ситуација у Србији у области акредитације и унапређења квалитета рада здравствених установа, као и да се пружи увид у искуства земаља из региона. На скупу су говорили следећи регионални експерти за квалитет и акредитацију: г-ђа Бисерка Симчић, Министарство здравља Републике Словеније; Др Акос Питер Мајер, Институт за унапређење квалитета здравствене заштите и инжењеринг болница, Мађарска; Др Синиша Стевић, директор Агенције за акредитацију и унапређење квалитета здравствене заштите Републике Српске, БиХ; Др Андреа Гардини, медицински директор, Градска и универзитетска болница Ферара, члан-оснивач Искве, председавајући, Италијанско друштво за квалитет здравствене заштите, Италија; Др Ренато Митермаjер, директор Агенције за квалитету и акредитацију у здравству, Хрватска; Проф др Исуф Кало, директор Агенције за квалитет и акредитацију у здравству, Албанија.

Др Драгана Атанасијевић, координатор за квалитет, пројекат ДИЛС и РЗС-ДФ, Министарство здравља, представила је досадашње активности у оквиру пројекта на плану квалитета здравствене заштите и акредитације.

Г-дин Александар Лабус, виши стручни сарадник за унапређење квалитета, АЗУС, презентовао је евалуацију резултата оцењивања девет пилот установа, које су учествовале у тестирању поступка акредитације током новембра и децембра 2010. године.


Контакт тел: 011-7151-722, факс: 011-7151-724, е-маил: office@azus.gov.rs