Агенција за акредитацију здравствених установа Србије

Agencija za akreditaciju zdravstvenih ustanova srbije

Одржана је друга радионица „Израда стратешког и пословног плана Агенције за акредитацију здравствених установа у Србији“

Друга радионица  „Израда стратешког и пословног плана Агенције за акредитацију здравствених установа у Србији“ одржана је у Хотелу „М“ у Београду 24.02.2010. године.  Добродошлицу је присутнима пожелела г-ђа Анет Катрава (Annette Katrava) вођа пројектног тима/ Експерт за акредитацију у здравству и представила повратне информације са прве радионице као и циљеве за другу радионицу у вези стратешког планирања. Након тога су одржане три сесије:

  1. Мапирање организација и протока података релевантних за квалитет у здравству.
  2. Јачање националне стратегије за квалитет
  3. Развој Агенције за Акредитацију-АЗУС

На првој сесији уводну реч је одржао др Чарлс Шо (Charles Shaw)  , међународни експерт за акредитацију, након чега је уследило предавање проф. др Снежане Симић, експерта за програме квалитета у области здравствене заштите са темом „Мапирање организација надлежних за квалитет у здравству и предавање проф. др Јелене Ерић-Маринковић, експерта за информационе системе у здравству са темом „Мапирање протока података релевантних за квалитет у здравству.

Друга сесија је започета презентацијом „ Јачање националне стратегије за квалитет“ др Чарлс Шоа, потом је своју презентацију одржала др Весна Кораћ, Председница Комисије за квалитет на тему „ Представљање Правилника о показатељима квалитета здравствене заштите у домовима здравља и болницама.

Трећу сесију је започела др Снежана Манић, директор Агенције за акредитацију здравствених установа Србије, са темом „Развој Агенције за акредитацију-АЗУС“, а потом је г-ђа Анет Катрава изнела закључке са друге радионице и представила следеће кораке.

Контакт тел: 011-7151-722, факс: 011-7151-724, е-маил: office@azus.gov.rs