Агенција за акредитацију здравствених установа Србије

Agencija za akreditaciju zdravstvenih ustanova srbije

ПОРУКА ДИРЕКТОРА АЗУС-а У ВЕЗИ ЗАРАЗНОГ ВИРУСА COVID – 19

Изазови који су пред свима нама довели су нас у ситуацију да у сваком тренутку морамо остати прибрани и да делујемо у интересу свих. Важно је бити максимално одговоран и солидаран. Здравље сваког од нас постало је примарни циљ од чега зависи и здравље свих других, као и функционисање целокупног друштва. Опомене које су сада свуда подсећају нас на познату изреку да болесном човеку недостаје само једно, а здравом човеку много тога другог.

Зато је неопходно да се придржавамо свих мера које је прописала држава и да у наступајућем периоду свима који раде у здравству омогућимо да ширење заразног вируса COVID–19 пролонгирају на временски период који је неопходан да би становништво у Републици Србији, по потреби, добило најбољу могућу здравствену негу, а према капацитетима здравственог система Републике Србије.

Како у животу све прође, тако ће проћи и ова епидемија, али је веома битан начин на који ћемо све ово превазићи. Сваки дан сваког живота човека пре или касније увек покаже ко смо и какви смо били. Човек који учи цео живот може помоћи себи и другима, а бити одговоран за себе и друге је увек била једна од најтежих лекција. Сада је време да применимо све до сада научене лекције и нове научимо.

Придржавајте се прописаних мера стручњака и наравно – останите код куће.

Будите здрави и одговорни.

Владимир Арсеновић с.р.

Follow me!

Контакт тел: 011-7151-722, факс: 011-7151-724, е-маил: office@azus.gov.rs