Агенција за акредитацију здравствених установа Србије

Agencija za akreditaciju zdravstvenih ustanova srbije

ПРЕДСТАВНИЦИ АЗУС-а ГОСТИ НА МАНИФЕСТАЦИЈИ „ДАНИ КВАЛИТЕТА У ЗДРАВСТВУ У ФБиХ“

Дана 15. и 16. децембра 2016. године у Сарајеву одржани су “Дани квалитета у здравству ФБиХ” у организацији Агенције за квалитет и акредитацију у здравству ФБиХ (АКАЗ). Дане квалитета посетило је око 300 здравствених радника из свих крајева Федерације БиХ из здравстених установа примарне, секундарне и терцијарне здравствене заштите, као и координатори, овлашћени оцењивачи, директори, представници министарстава, запослени завода здравственог осигурања и завода за јавно здравство.

 

Господин Ахмед Ново, директор АКАЗ-а, позвао је Агенцију за акредитацију здравствених установа Србије (АЗУС) да присуствује овој манифестацији. Испред АЗУС-а на овој манифестацији били су директор АЗУС-а Владимир Арсеновић и шеф одељења за акредитацију, унапређење квалитета здравствене заштите и пројектне активности Владо Давковски.

33

У склопу првог дана “Дана квалитета у здравству ФБиХ” у организацији АКАЗ-а одржан је и Округли сто на тему “Побољшање квалитета здравствених услуга у Региону”. Округли сто у Сарајеву окупио је представнике регионалних агенција за унапређење квалитета и акредитацију здравствених установа који су овом приликом предложили још боље могуће начине сарадње, као и унапређења сарадње у региону у циљу јачања и бољег позиционирања ових агенција. Уз потврђивање одличне сарадње, размењене су идеје и позитивне праксе, а сви присутни потписали су заједничку Изјаву у којој су, између осталог, изразили спремност за учествовање у свим пројектима који се односе на размену кадрова, учешћа у комисијама или сличним стручним телима приликом рада на заједничким пројектима који се односе на успостављање, подизање и развој система квалитета и сигурности у здравству.

 

На Округлом столу о свему наведеном разговарали су директор АКАЗ-а и домаћин Округлог стола доц. др Ахмед Ново, др Синиша Стевић директор Агенције за сертификацију, квалитет и акредитацију у Републици Српској (АСКВА), Нина Бончић-Мијатовић, директорка Агенције за квалитету и акредитацију у здравству и социјалној скрби у Републици Хрватској, Владо Давковски из АЗУС-а, као и Зоран Риђановић, први директор АКАЗ-а. Директор АЗУС-а Владимир Арсеновић није присуствовао првом дану манифестације и Округлом столу, већ се прикључио другог дана, пошто је тог дана присуствовао састанку Здравстене мреже Југоисточне Европе у Молдавији као Регионални директор Центра за акредитацију и унапређење квалитета здравстене заштите Здравствене мреже ЈИЕ. Такође, директорка Агенције за акредитацију здравствених установа у Македонији, проф. др Елизабета Зисовска, била је оправдано спречена да присуствује целокупној манифестацији, али је потписала заједничку Изјаву и упутила речи подршке које су прочитане на Округлом столу.

image-0-02-05-c6e86dbcbabbb2295d454aa9c63dcac4e30f79da9c3b8ceec310c13523f8e0ae-v

Другог дана манифестације додељени су сертификати здравстним установама у Федерацији БиХ уз презентације представника изабраних здравствених установа, а на манифестацији је пре тога, уз представнике министарстава ФБиХ, поздравну реч упутио и директор АЗУС-а Владимир Арсеновић који се у кратким цртама осврнуо на досадашње резултате АЗУС-а, мисију и визију у обављају активности АЗУС-а, као и могуће правце заједничке регионалне сарадње.

 

image-0-02-05-ca709221de606f4748d4998c330e70acfd8856fcfdf58894bbd3a86bd39d803b-v

У прилогу је текст са сајта АКАЗ-а у коме се директор АКАЗ-а доц.др Ахмед Ново лично захвалио гостима из регије који су присуствовали “Данима квалитета у здравству ФБиХ”:

 

„Ове године, посјетили су нас и представници сличних агенција из региона, и били активни учесници програма те тако и сами умногоме допринијели крајњем успјешном резултату Дана квалитета. Обавезан сам поменути директорицу хрватске агенције г.-ђу Нину Бончић-Мијатовић, затим мог особног пријатеља – директора српске агенције, Владу Арсеновића, али и мог другог пријатеља из бањалучке, сестринске агенције – Синишу Стевића, са којим дијелим многе тренутке заједничких обавеза и послова како на домаћем, тако и на иностраном плану. Драге моје колеге – велико Вам хвала!“

 

Целеокупан текст можете видети на овом линку.

 

 

Контакт тел: 011-7151-722, факс: 011-7151-724, е-маил: office@azus.gov.rs