Агенција за акредитацију здравствених установа Србије

Agencija za akreditaciju zdravstvenih ustanova srbije

Представници АЗУС-а на Данима квалитета у Сарајеву

У периоду од 20. до 21. децембра 2018. године одржани су у Сарајеву шести по реду Дани квалитета у здравству у организацији Агенције за квалитет и акредитацију у здравству ФБиХ (АКАЗ) под називом „БиХ у Еуропској унији: Квалитетом ка друштву најбољих“. Љубазним позивом директора АКАЗ-а доц. др Ахмеда Нова као представници АЗУС-а на овој традиционалној манифестацији били су директор АЗУС-а Владимир Арсеновић и шеф одељења Владо Давковски. „Данима квалитета“ су из региона присуствовали још и преставници Лекарске коморе Црне Горе.

У оквиру свечаног дела „Дана квалитета“ директор АЗУС-а Владимир Арсеновић обратио се присутнима и подвукао је значај регионалне сарадње и размене искустава поготово што све агенције из региона стреме сличним вредностима и суочавају се са истим изазовима кроз процесе акредитације и унапређења безбедности пацијената који треба да буду у фокусу сваке активности. Такође је похвалио континуирани квалитетан рад АКАЗ-а и истакао је могућност организовања додатне сарадње кроз организацију стручних радионица и семинара у оквиру Регионалног здравственог развојног центра за акредитацију и стално унапређење квалитета здравствене заштите који води АЗУС у оквиру Здравствене Мреже југоисточне Европе.

IMG-51d35             IMG-485e7

На “Данима квалитета” организован је округли сто “Стимулативно финансирање здравствене заштите”, затим стручни семинар за координаторе и овлашћене оцењиваче квалитета, здравствене менаџере, здравствене раднике и пацијенте, као и обука за координаторе и овлашћене оцењиваче квалитета. Представљене су и активности АКАЗ-а у 2018, реализовани пројекти у ФБиХ, анкета у дому здравља о сигурности пацијената у ФБиХ и активности везане за покретање Кровног удружења пацијената у БиХ. На овој манифестацији учествовали су и представници ISQ-уа где је у оквиру ове респектабилне међународне институције за квалитет АКАЗ акредитовао своје стандарде за примарни ниво здравствене заштите.

Контакт тел: 011-7151-722, факс: 011-7151-724, е-маил: office@azus.gov.rs