Агенција за акредитацију здравствених установа Србије

Agencija za akreditaciju zdravstvenih ustanova srbije

РАДНА ПОСЕТА АЗУС-а МАКЕДОНСКОЈ АГЕНЦИЈИ ЗА КВАЛИТЕТ И АКРЕДИТАЦИЈУ ЗДРАВСТВЕНИХ УСТАНОВА И ОКРУГЛИ СТО НА ТЕМУ КВАЛИТЕТА СА ПРЕДСТАВНИЦИМА ХРВАТСКЕ И МАКЕДОНИЈЕ

По позиву директорке Агенције за квалитет и акредитацију здравствених установа Републике Македоније проф. др Елизабета Зисовске, у периоду од 7. до 9. новембра 2016. године у  радној посети македонској Агенцији у Скопљу били су  директор АЗУС-а Владимир Арсеновић и шеф одељења за акредитацију, унапређење квалитета здравствене заштите и пројектне активности Владо Давковски. Приликом посете размењена су досадашња искуства и резултати рада од оснивања у обе Агенције.

У оквиру ове посете уприличен је и стручни Округли сто на тему акредитације, унапређења квалитета здравствене заштите и безбедности пацијента на коме су уз представнике агенција Македоније и Србије присуствовале и колегинице из Агенције за квалитет и акредитацију у здравству Републике Хрватске, директорка дипл.иур. Нина Бончић-Мијатовић и помоћница директорке проф.др Јасна Месарић.

20161108_115314

Приликом посете директор АЗУС-а Владимир Арсеновић потписао је Споразум о разумевању и сарадњи који су већ потписали директори регионалних агенција из Македоније, Хрватске, Босне и Хергецовине, Републике Српске и Албаније.

20161108_114956

Представници Македоније током ове посете организовали су и посету Специјалној дечијој болници за плућне болести у Скопљу, где је презентован рад ове установе.

20161108_134221

У току боравка у Скопљу, директор АЗУС-а Владимир Арсеновић искористио је прилику и да одржи састанак са представницима Секретаријата Здравствене мреже Југоисточне Европе у оквиру које је, оснивањем Регионалног здравственог развојног центра 2012. године, АЗУС лидер у области акредитације и унапређења квалитета здравствене заштите. Иницијално је договорено одржавање радионице у оргaнизацији АЗУС-а и TAIEX у првој половини 2017. године, као и учествовање директора АЗУС-а на 38. Пленарном састанку Здравствене мреже Југоисточне Европе.

Контакт тел: 011-7151-722, факс: 011-7151-724, е-маил: office@azus.gov.rs