Агенција за акредитацију здравствених установа Србије

Agencija za akreditaciju zdravstvenih ustanova srbije

РАДНА ПОСЕТА ПРЕДСТАВНИКА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ АЗУС-у

Дана 19. маја 2017. године АЗУС су посетили директор Агенције за сертификацију, акредитацију и унапређење квалитета здравствене заштите Републике Српске (АСКВА) др Синиша Стевић и начелник Центра за здравствени менаџмент у Институту за јавно здравство Републике Српске доц. др Северин Ракић. Госте из Републике Српске испред АЗУС-а примили су директор АЗУС-а Владимир Арсеновић и виши стручни сарадник Марија Митић.

У радној посети размотрена су досадашња искуства у раду две Агенције и будући правци заједничке сарадње. Као први приоритет сарадње договорено је да у месецу септембру 2017. године буде организована Конференција у оквиру Регионалног центра за акредитацију и континуирано унапређење квалитета здравствене заштите Здравствене мреже југоисточне Европе којим руководи АЗУС.

Конференцију ће заједнички организовати Институт за јавно здравство Републике Српске, АСКВА и АЗУС, а позив ће бити упућен свим земљама чланицама Здравствене мреже југоисточне Европе. Планирано је да на конференцији буду презентовани досадашњи резултати истраживања у Републици Српској у вези увођења стандарда сигурности и квалитета у здравствене установе у приватном власништву, али биће представљене и разматране и друге теме у правцу размена искустава у вези реализације процеса акредитације у земљама југоисточне Европе, као и анализе предности и ризика концепта обавезне и добровољне акредитације здравствених установа.

Контакт тел: 011-7151-722, факс: 011-7151-724, е-маил: office@azus.gov.rs