Агенција за акредитацију здравствених установа Србије

Agencija za akreditaciju zdravstvenih ustanova srbije

Свечана додела сертификата о завршеној акредитованој обуци за спољашње оцењиваче, 24. новембар 2010. године

Свечана додела сертификата о завршеној акредитованој обуци за спољашње оцењиваче у поступку акредитације здравствених установа, одржана је 24. новембра 2010. године, у Клубу народних посланика, Толстојева 2 у Београду, у организацији заједничког пројекта „Подршка Агенцији за акредитацију здравствених установа Србије“, Министарства здравља и Европске уније.

Проф. др Томица Милосављевић, министар здравља Србије, истакао је да су акредитација здравствених установа као и појединачно лиценцирање здравствених радника два озбиљна стуба јачања квалитета рада у здравственом систему Србије.

Поводом свечане доделе сертификата присутнима су се обратили др Периша Симоновић, државни секретар Министарства здравља, Ендрју Хеди, шеф III сектора Операција Делегације Европске уније у Србији, проф. др Владимир Бумбаширевић, декан Медицинског факултета у Београду, Анет Катрава вођа пројектног тима, експерт за акредитацију у здравству и др Снежана Манић, директорка Агенције за акредитацију здравствених установа Србије (АЗУС). Заједничка порука је да акредитација има велики значај за унапређење квалитета рада здравствене заштите и безбедности пацијента.

Полазницима обуке др Снежана Манић директорка АЗУС-а уручила је сертификат о завршеној акредитованој обуци за спољашње оцењиваче у поступку акредитације здравствених установа .

Обуку за спољашње оцењиваче кроз континуирану медицинску едукацију, организовала је Агенција за акредитацију у сарадњи са Медицинским факултетом Универзитета у Београду – Школа јавног здравља, у периоду од 30. августа до 16. октобра 2010. године, уз помоћ пројекта.

Контакт тел: 011-7151-722, факс: 011-7151-724, е-маил: office@azus.gov.rs