Агенција за акредитацију здравствених установа Србије

Agencija za akreditaciju zdravstvenih ustanova srbije

УНИЦЕФ и АЗУС ПОТПИСАЛИ СПОРАЗУМ О САРАДЊИ

Разменом писама УНИЦЕФ и АЗУС су у месецу јуну 2017. године формално озваничили будућу сарадњу у 2017. и 2018. години која ће обухватити едукације из области породолишта и неонатологије.

Наведена сарадња реализоваће се у етапама и подразумеваће на почетку специјалну едукацију спољашњих оцењивача Агенције из области акредитацијских стандарда из области породолишта и неонатологије.

Сарадња ће током 2017. и 2018. године обухватити и организовање едукативних радионица за здравствене установе из области акредитације и уско стручних тема које се односе на област породолишта и неонатологије. Радионице су планиране за здравствене установе које пружају услуге из ових области и којима у наредне 2 године истиче или им је већ истекао сертификат о стеченој акредитацији, као и за здравствене установе које такође пружају услуге из ове области здравствене заштите, а које никада нису прошле поступак акредитације.

У току 2018. године планирано је организовање једног или два регионална семинара на тему акредитацијских стандарда из области породолишта и неонатологије на којима би учесници биле државе Западног Балкана, као и државе Југоисточне Европе које су у оквиру Здравствене мреже. Циљ семинара је размена знања и искустава између држава учесница из области породолишта и неонатологије и потенцијално усаглашавање препоручене стручне праксе из наведене области здравства.

Контакт тел: 011-7151-722, факс: 011-7151-724, е-маил: office@azus.gov.rs