Агенција за акредитацију здравствених установа Србије

Agencija za akreditaciju zdravstvenih ustanova srbije

УЧЕШЋЕ АЗУС-А НА МАНИФЕСТАЦИЈИ „ДАНИ КВАЛИТЕТА У ЗДРАВСТВУ ФБИХ 2017“

У Сарајеву су 14. и 15. децембра 2017. године, у организацији Агенције за квалитету здравства ФБиХ (АКАЗ), одржани пети по реду „Дани квалитета у здравству БиХ“. Скупу је присуствовао велики број стручњака из здравства и области унапређења квалитета у здравству из БиХ, регије и Европе. Ове године дани квалитета одржани су под слоганом „Сарадња у фокусу – Заједно до бољег здравства на међународном, регионалном и локалном нивоу“.

Испред Агенције за акредитацију здравствених установа Србије (АЗУС) присуствовали су директор АЗУС-а Владимир Арсеновић, шеф одељења за акредитацију АЗУС-а Владо Давковски и спољашњи оцењивач АЗУС-а Весна Златановић Митић.  Током првог дана манифестације „Дани квалитета у здравству БиХ“ шеф одељења за акредитацију АЗУС-а Владо Давковски, у оквиру представљања примера добре праксе, презентовао је развој акредитацијских стандарда за стоматолошке ординације у Републици Србији. Весна Златановић Митић, као овлашћени оцењивач у региону, учествовала је у делу манифестације који је био посвећен поступку спољашњег оцењивања током акредитацијских посета, примерима добре праксе, писању акредитацијских извештаја и сл.

Први дан је био у знаку обука координатора квалитета у здравственим установама и за овлашћене оцењиваче квалитета АКАЗ-а, затим обуке и округлог стола за здравствене менаџере, док је други дан био ревијалног карактера. У оквиру ревијалног програма Владимир Арсеновић директор АЗУС-а, представио је досадашњи рад Агенције са освртом на значај регионалне сарадње агенција за акредитацију и размену искустава.

Манифестација „Дани квалитета у здравству БиХ“ завршени су доделом признања и похвала заслужним институцијама и појединцима за протеклу годину, као и доделом акредитација/сертификација здравственим установама ФБиХ.

IMG_0443 4 IMG_0485

 

Контакт тел: 011-7151-722, факс: 011-7151-724, е-маил: office@azus.gov.rs