Агенција за акредитацију здравствених установа Србије

Agencija za akreditaciju zdravstvenih ustanova srbije

УЧЕШЋЕ АЗУС-а НА РАДИОНИЦИ У БАЊА ЛУЦИ

Дана 12. октобра 2017. године у Бања Луци реализована је радионица на тему „Унапређење сигурности и квалитета услуга здравствених установа у приватном власништву у Републици Српској – БиХ“. Радионицу су организовали Агенција за сертификацију, акредитацију и унапређење квалитета здравствене заштите Републике Српске и Институт за јавно здравље Републике Српске на којој су представљени резултати истраживања које је било тема радионице. Истраживање је финансирано кроз уговор Института за јавно здравље Републике Српске и Алијансе за истраживање здравствених политика и система која делује у оквиру Светске здравствене организације. На овој регионалној радионици, осим кључних резултата истраживања, представљена су искуства и пресеци стања акредитационих процеса и активности на унапређењу квалитета здравствене заштите у земљама региона.

Радионици су присуствовали, уз организаторе радионице, представници регионалних агенција из Федерације Босне и Херцеговине, Хрватске, Македоније и Србије, као и преставници Друштва за квалитет и безбедност здравствене заштите и Фармацеутске коморе Црне Горе, Министарства здравља и Фонда здравственог осигурања из Републике Српске – БиХ.

АЗУС су на радионици представљали директор Владимир Арсеновић и виши стручни сарадник Марија Митић. Директор АЗУС-а је у оквиру радионице презентовао досадашњи рад АЗУС-а, као и будуће активности и трендове развоја акредитације у оквиру здравственог система Републике Србије.

На радионици су рад приватног здравственог сектора у Републици Србији, са акцентом на реализацију акредитационих процеса, презентовали представници Асоцијације приватних здравтвених установа и приватних пракси Републике Србије. Асоцијацију су представљали: др Драгана Милутиновић, члан ИО Асоцијације, Председница Скупштине Асоцијације – МД Поликлиника, Марија Рабреновић, члан ИО Асоцијације – Medigroup – Милош клиника, др Светлана Обрадовић, члан ИО Асоцијације – Завод за лабораторијску дијагностику „BIOMEDICA“, Оливера Вељановић, члан ИО Асоцијације – Bel Medic и Јована Стојковић, Medigroup – Милош клиника.

22448362 image-0-02-05-d

 

image-0-02-05-b 22405953

Контакт тел: 011-7151-722, факс: 011-7151-724, е-маил: office@azus.gov.rs