Агенција за акредитацију здравствених установа Србије

Agencija za akreditaciju zdravstvenih ustanova srbije

УЧЕШЋЕ АЗУС-А НА 40. ПЛЕНАРНОМ САСТАНКУ ЗДРАВСТВЕНЕ МРЕЖЕ ЈУГОИСТОЧНЕ ЕВРОПЕ

У периоду од 10. до 12. јула 2018. године Израел, као председавајућа држава Здравствене мреже Југоисточне Европе (SEEHN), у Тел Авиву је организовала 40. Пленарни састанак. Тања Тошић, представница Агенције за акредитацију здравствених установа Србије (АЗУС) и Регионалног здравственог развојног центра за акредитацију, присуствовала је овом састанку. Регионални центар SEEHN за акредитацију и унапређење квалитета здравствене заштите од 2012. године успостављен је у АЗУС-у и директор АЗУС-а је по функцији директор овог Регионалног центра.

Састанку су такође присустовали заменик амбасадора Србије у Израелу г-дин Дејан Благојевић и Помоћница министра здравља др Данијела Урошевић и руководство и представници Секретаријата Здравствене Мреже, као и представници осталих Регоналних здравствених развојних центара и партнери Здравствене мреже, као што су Светска Здравствена Организација (WHO),  Регионални савет за сарадњу (RCC).

gif40Plenary

Састанак је био фокусиран на Акциони план за примену Кишињевске Повеље у периоду од 2017-2020, као и на унапређење примарне здравствене заштите са фокусом на старо становништво и на вакцинацију као критичну тачку у области јавног здравља.

Током министарског састанка 10. јула 2018. године регионални директор СЗО канцеларије за Европу др Zsuzsanna Jakab и директорка секретаријата Здравствене мреже Југоисточне Европе (SEEHN) др Мира Јовановски-Дашић, потписале су Меморандум о разумевању између СЗО И SEEHN везано за стратегију подрегионалне сарадње https://seehn.org/signed-memorandum-of-understanding-between-who-and-seehn-regarding-the-subregional-cooperation-strategy/

Контакт тел: 011-7151-722, факс: 011-7151-724, е-маил: office@azus.gov.rs