Агенција за акредитацију здравствених установа Србије

Agencija za akreditaciju zdravstvenih ustanova srbije

УЧЕШЋЕ АЗУС-а НА 41. ПЛЕНАРНОМ САСТАНКУ ЗДРАВСТВЕНЕ МРЕЖЕ ЈИЕ

У периоду од 19. до 21. јуна 2019. године у Скопљу је одржан 41. Пленарни састанак Здравствене мреже Југоисточне Европе под називом „Health workforce in SEE region, challenges and opportunities: brain drain – brain gain“.

FNX_0048  FNX_0326

Испред АЗУС-а састанку је присуствовао директор Владимир Арсеновић који је по функцији и директор Регионалног здравственог развојног центра за акредитацију и стално унапређење квалитета у здравственој заштити. Наш центар део је Здравствене мреже Југоисточне Европе заједно са осталим регионалним центрима из суседних и околних земаља. Састанку су испред Републике Србије присуствовали и представници Министарства здравља госп. Марко Павловић и госп. Александар Ранковић, као и амбасадорка Републике Србије у Републици Северној Македонији госпођа Душанка Дивјак – Томић.

FNX_0281 IMG-641fd8a195eb59196db81caa45968_2 FNX_9736

FNX_0005 FNX_9815 FNX_9847

Осим представника Републике Србије, директора Секретаријата Здравствене мреже др Мире Јовановски – Дашић, представника Извршног одбора Секретаријата и запослених Секретаријата Здравствене мреже, састанку су присуствовали и представници Светске здравствене организације, Савета Европе, Интернационалне организације за миграције, Европског центра за мир и развој, као и представници држава чланица и регионалних центара из Бугарске, Румуније, Молдавије, Македоније, Црне Горе, Босне и Херцеговине, Албаније и Израела.

Акценат 41. састанка Здравствене мреже ЈИЕ био је на презентацијама које су се односиле на проблематику одлива здравствених стручних кадрова из земаља ЈИЕ у развијеније државе Европе и света и могуће политике и стратегије за превазилажење ових трендова у циљу очувања неопходног нивоа квалитета у пружању здравствене заштите. Било је речи и о наредном преседавању Републике Црне Горе Здравственом мрежом ЈИЕ, а у претпоследњој сесији 41. Пленарног састанка, коју је водио директор АЗУС-а Владимир Арсеновић, говорило се о будућем раду регионалних центара, формирању новог регионалног центра у Израелу и планирању одржавања стручних радионица у организацији регионалних центара уз подршку TAIEX.

Das publikum mchte dein gesicht sehen nicht deinen write my research paper rcken.

Контакт тел: 011-7151-722, факс: 011-7151-724, е-маил: office@azus.gov.rs