Агенција за акредитацију здравствених установа Србије

Agencija za akreditaciju zdravstvenih ustanova srbije

У КРУШЕВЦУ ОДРЖАНА КОНФЕРЕНЦИЈА „Акредитација здравствених установа Србије у циљу унапређења квалитета и безбедности“

Дана 30. марта 2017. године у Крушевцу је одржана Конференција „Акредитација здравствених установа Србије у циљу унапређења квалитета и безбедности“. Ову конференцију, која је наставак настојања АЗУС-а да на овај начин додатно едукативно промовише процес акредитације у Републици Србији у циљу сталног унапређења квалитета здравствене заштите и безбедности пацијената, АЗУС је организовао у сарадњи са Општом болницом Крушевац.

DSCN3313 DSCN3347

Поздравну реч на отварању Конференције дали су председник Управног одбора Опште болнице Крушевац господин Аца Ћирковић и представник локалне самоуправе, помоћник градоначелника госпођа Јелена Милановић. Након тога пристунима се обратио државни секретар Министарства здравља др Мехо Махмутовић.

DSCN3307 DSCN3309

Уследила је презентација АЗУС-а коју је одржао директор АЗУС-а Владимир Арсеновић у којој је истакао зашто је битно бити акредитован, које су последичне предности и унапређења које здравствене установе добијају акредитацијом и како то утиче на пацијента у здравственом систему, а представљен је и досадашњи рад АЗУС-а, као и будући правци рада.

Након тога, здравствене установе представили су Дом здравља Крушевац – Прим.мр сц.мед Весна Стевић Гајић, Клинички центар Крагујевац – проф. др Слободан Јанковић, Дом здравља Алексинац – др мед. Родољуб Живадиновић и Дом здравља Чачак – др Александар Пајовић. На крају је презентацију имао Факултет организационих наука из Београда – проф. др Невенка Жаркић Јоксимовић у којој је истакла шта је то што факултет може да едукативно понуди здравственим установама кроз сарадању факултета и АЗУС-а, а у контексту планираних унапређења стандарда у области руковођења, управљања и људских ресусрса и то све кроз призму стратешког и финансијског планирања и управљања.

У свечаном делу Конференције сертификати о стеченој акредитацији уручени су Дому здравља Лозница, Дому здравља Чукарица, Дому здравља Мали зворник и Дому здравља Ниш за службу физикалне медицине и рехабилитације.

DSCN3350 DSCN3353

Конференцију су, уз представнике здравствених установа са свих нивоа здравствене заштите из централне и западне Србије, присуствовале и посланице у Народној Скупштини Републике Србије госпође Весна Ракоњац и Драгана Баришић.

https://www.youtube.com/watch?v=ehw4ItPHcuU

Контакт тел: 011-7151-722, факс: 011-7151-724, е-маил: office@azus.gov.rs