Агенција за акредитацију здравствених установа Србије

Agencija za akreditaciju zdravstvenih ustanova srbije

У НИШУ ОДРЖАНА КОНФЕРЕНЦИЈА „АКРЕДИТАЦИЈА ЗДРАВСТВЕНИХ УСТАНОВА СРБИЈЕ У ЦИЉУ УНАПРЕЂЕЊА КВАЛИТЕТА И БЕЗБЕДНОСТИ“

Дана 9. фебруара 2017. године у Нишу је одржана Конференција „Акредитација здравствених установа Србије у циљу унапређења квалитета и безбедности“ у организацији Дома здравља Ниш и Агенције за акредитацију здравствених установа Србије. На Конференцији је додатно промовисан и афирмисан процес акредитације здравствених установа као битан сегмент реформисања здравственог система Републике Србије у циљу сталног унапређења квалитета пружања здравствене заштите и повећања безбедности пацијената.

Дом здравља Ниш био је домаћин ове веома посећене Конференције којој је, уз бројне представнике медија, присуствовао државни секретар Министарства здравља Републике Србије др Мехо Махмутовић, представници Града Ниша и локалне самоуправе и руководећи представници здравствених установа из југоисточне Србије са свих нивоа здравствене заштите.

konferencija090217-07

Пре почетка Конференције, организовано је давање изјава за медије на којој су присуствовали државни секретар Министарства здравља Републике Србије др Мехо Махмутовић, директор Дома здравља Ниш доц. др Милорад Јеркан и директор АЗУС-а Владимир Арсеновић.

8

Линк ТВ Зона плус

Конференцију је отворио директор Дома здравља Ниш доц. др Милорад Јеркан, а затим се присутнима обратио државни секретар Министарства здравља Републике Србије др Мехо Махмутовић.

6  5

Нако тога, директор АЗУС-а Владимир Арсеновић је у двадесетоминутној презентацији објаснио суштину, значај, предности и бенефите акредитацијског процеса. Такође, у једном делу презентације Владимир Арсеновић осврнуо се и на битне детаље о стандардима за акредитацију, досадашњем раду и истакао је неопходне будуће правце деловања, планове рада и које су нове могуће перспективе у акредитацији здравствених установа у Републици Србији.

3

У свечаном делу Конференције, државни секретар Министарства здравља Републике Србије др Мехо Махмутовић доделио је Сертификате о стеченој акредитацији здравственим установама које су стекле акредитацијски статус током 2016. године  и то следећим домовима здравља:

Алексинац, Куршумлија, Крушевац, Лучани, Пожаревац, Бољевац, Брус и Ражањ, као и Институту за вирусологију, вакцине и серуме „Торлак“.

У наредном делу Конференције, свој рад су кроз призму искустава из процеса акредитације представили Дом здравља Ниш, Институт за ортопедско-хирушке болести „Бањица“, Општа болница Medigroup и Дом здравља Куршумлија. Презентацију је имао и Факултет организационих наука из Београда са којим је АЗУС потписао споразум о сарадњи у циљу будућег рада на додатним унапређењима доказа за испуњење постојећих критеријума акредитацијских стандарда и развоју нових акредитацијских стандарда. На крају Конференције кратком презентацијом представило се и Удружење здравствених радника и сарадника нишавског региона ЕДУКА.

Контакт тел: 011-7151-722, факс: 011-7151-724, е-маил: office@azus.gov.rs