Агенција за акредитацију здравствених установа Србије

Agencija za akreditaciju zdravstvenih ustanova srbije

САСТАНАК РЕГИОНАЛНИХ ЦЕНТАРА ЗА РАЗВОЈ ЗДРАВЉА

Технички састанак Регионалних центара за развој здравља у оквиру Здравствене мреже Југоисточне Европе, под називом „Јачање техничке сарадње ЗМЈЕ“ , одржан је 15-16. марта 2023.године у Тирани, Република Албанија.

Представници земаља чланица Здравствене мреже Југоисточне Европе, директори Регионалних центара и Национални здравствени координатори окупили су се у Тирани како би разговарали о оснаживању рада Регионалних центара, наглашавајући подстицање механизама техничке сарадње. Такође су раматрани и они финансијски механизми између Здравствене мреже Југоисточне Европе и њених партнера.

Представник Србије на овом састанку је била Марија Митић, шеф одељења за акредитацијске стандарде, међународну сарадњу и пројектне активности. Представила је остварења Регионалног центра за акредитацију и унапређење квалитета у 2022.години и планове рада за 2023-2024.годину.

Састанак су отворили др Мира Јовановски-Дашић, Директорка Секретаријата Здравствене мреже Југоисточне Европе, др Светлана Николаеску, Национални координатор из Молдавије и др Еугена Томини, директорка Института за јавно здравље Албаније.

Састанак је био организован у оквиру актуелног албанског председавања Здравственом мрежом Југоисточне Европе, са циљем даљег јачања техничке сарадње између држава чланица у оквиру Београдске Повеље.

 

Контакт тел: 011-7151-722, факс: 011-7151-724, е-маил: office@azus.gov.rs