Агенција за акредитацију здравствених установа Србије

Agencija za akreditaciju zdravstvenih ustanova srbije

АЗУС НА „ДАНИМА КВАЛИТЕТА“ У САРАЈЕВУ ГОСТ АКАЗ-а

Од 19. до 20. децембра 2019. године у Сарајеву одржан је 7. по реду традиционални стручни семинар „Дани квалитета“ у организацији Агенције за квалитет и акредитацију у здравству у ФБиХ (АКАЗ) под мотом „Будућност квалитетне и сигурне здравствене заштите“. Љубазним позивом вд директора АКАЗ-а господина Аднана Билића гости на овом семинару испред АЗУС-а били су директор АЗУС-а Владимир Арсеновић и шеф одељења Владо Давковски.

 

На семинару је било речи о улози координатора квалитета, спољашњих оцењивача, здравствених радника и сарадника и пацијената у побољшању сигурности и квалитета здравствене заштите. Другог дана семинара представљене су смернице и начин будућег рада у побољашању сигурности и квалитета здравствене заштите у оквиру којег се присутним гостима и учесницима семинара обратио и директор АЗУС-а Владимир Арсеновић. Директор АЗУС-а је у излагању истакао да се здравствени системи у региону суочавају са паралелно супростављеним изазовима који су с једне стране представљени у реформисању системског праћења и финансирања унапређења квалитета здравствене заштите у оквиру расположивих ресурса, а с друге стране постоји стална потреба проналажања нових кадрова и задражавање постојећих. Све то, истакао је Арсеновић, пропраћено је постојећим трендом одлива здравствених радника и сарадника и потребом за сталним процесом личног стручног усавршавања како би се задовољиле нове здравствене потребе, али и да би се адекватно пратиле иновације у методама лечења и употреба нове медицинске технологије и опреме.

 

На овом семинару осим представника АЗУС-а гости АКАЗ-а су били и представници држава из регионалних агенција за акредитацију и сектора задужених за акредитацију и унапређење квалитета из Северне Македоније, Републике Хрватске и Федерације БиХ – Републике Српске.

 

Контакт тел: 011-7151-722, факс: 011-7151-724, е-маил: office@azus.gov.rs