Агенција за акредитацију здравствених установа Србије

Agencija za akreditaciju zdravstvenih ustanova srbije

КЛИНИЦИ ЗА ОРЛ И МАКСИЛОФАЦИЈАЛНУ ХИРУРГИЈУ КЦС СРБИЈЕ УРУЧЕНО РЕШЕЊЕ О АКРЕДИТАЦИЈИ НА 7 ГОДИНА

Дана 12. децембра 2019. године у хотелу „Хилтон“ у Београду одржан је Симпозијум поводом обележавања 95 година Клинике за ОРЛ и максилофацијалну хирургију Клиничког центра Србије.

У оквиру свечаног дела отварања Симпозијума директор АЗУС-а Владимир Арсеновић честитао је запосленима клинике јубилеј и у краћем обраћању учесницима и гостима Симпозијума истакао је значај сталног унапређења квалитета здравствене заштите са аспекта акредитације, као и потребу континуираног учења како би сви учесници у здравственом систему Републике Србије били у стању да одговоре на изазове који се перманентно и динамично мењају како са аспекта пружања здравствених услуга тако и са аспекта здравствених потреба.

Овом приликом директор АЗУС-а Владимир Арсеновић свечано је уручио директору Клинике за ОРЛ и максилофацијалну хирургију Проф. др Ненаду Арсовићу сертификат и решење о акредитацији на максималан временски период од 7 година и похвалио је изузетан рад менаџмента и свих запослених клинике који су остварили системско унапређење клинике у односу на претходну акредитацију коју су тада стекли на 3 године. Осим тога, директор Арсеновић је изразио задовољство што је Клиника за ОРЛ и максилофацијалну хирургију једна од укупно три акредитованих клиника у оквиру Клиничког центра Србије што је од великог значаја не само за здравствени систем Републике Србије већ и за пацијенте који су у фокусу сваког спровођења поступка акредитације.

На свечаном делу Симпозијума учесницима су се обратили и други уважени гости Клинике за ОРЛ и максилофацијалну хирургију Клиничког центра Србије као што су ЊКВ Принцеза Катарина Карађорђевић, саветник Председника Републике Србије господин Никола Селаковић и Председник Одбора за здравље и породицу Народне Скупштине Републике Србије др Дарко Лакетић.

Контакт тел: 011-7151-722, факс: 011-7151-724, е-маил: office@azus.gov.rs